KONTAKT

  • KARATE KLUB ČRNOMELJ

Štiri medalje za karateiste na svetovnem prvenstvu

Caorle (Venezia) Italija, 26.10.-30.10.2022

Od srede je v Italiji potekalo IKU svetovno prvenstvo in svetovni pokal za otroke v karateju, ki so se ga kot reprezentanti Karate unije Slovenije, udeležili tudi člani Karate kluba Novo mesto in Karate kluba Črnomelj, oboji pod vodstvom trenerja, Franjo Horna.

Naši člani, ki redno trenirajo v Novem mestu v Karate akademiji ter v Črnomlju v Galeriji OŠ Mirana Jarca, so v zelo močni mednarodni konkurenci osvojili 2 medalji na svetovnem prvenstvu in 2 medalji na svetovnem pokalu za otroke.

Ester Horn je v petek na svetovnem prvenstvu v kategoriji mlajše kadetinje kate posamezno osvojila 3. mesto. 

Drugo medaljo in sicer prav tako bronasto je na svetovnem prvenstvu  v soboto osvojil Hamza Draganović v kategoriji mladinci, športne borbe (kumite) + 75kg.

Danes je v kategoriji deklic 8-9 let v disciplini kate posamezno, izjemno uspešno nastopala Lorena Horn in osvojila 2. mesto. 

Najžlahtnejše odličje si je prav tako danes v kategoriji dečkov 10-11 let v disciplini kate posamezno priboril Bor Jovanović in tako izjemno uspešno zaključil zgodbo, ki se je od srede odvijala v Caorle. 

Na svetovnem prvenstvu so nastopali še: Mihael Rukše, Nikša Šinko, Maid Abidovič in Pia Jovanovič.

Trener Franjo Horn je na vse svoje varovance izjemno ponosen in trdno verjame, da vsi navedeni uspehi niso zadnji. Za takšne uspehe je potrebno veliko vloženega truda, vztrajnosti in discipline. Vse navedeno, pa se vsakemu posamezniku povrne v uspehih, ki nas naredijo srečne in zadovoljne.

Vsem iskrene čestitke! 

About Author