KONTAKT

  • KARATE KLUB ČRNOMELJ

NOVICE-OBČINA ČRNOMELJ

Karate klub Krka-športni kolektiv Občine Črnomelj za leto 2018

Občinski svet občine Črnomelj je na svoji 3. redni seji dne 29.1.2019 sprejel sklep, da priznanje »Športni kolektiv leta Občine Črnomelj za leto 2018« prejme KARATE KLUB KRKA.

Karate klub je v letu 2018 v naši občini dosegel vrhunske športne dosežke, na domačih in mednarodnih tleh in z njimi zapisal zgodbo o športnih uspehih, ki jo s ponosom pišejo člani Karate klub Krka. Neverjetno hiter in uspešen prodor na tekmovalnem področju gre v zahvalo izkušenemu trenerju Franjo Hornu ter izjemno nadarjenim, odločnim, vztrajnim in borbenim mladim belokranjcem in belokranjkam. Ti so v minulem letu 2018 skupno osvojili neverjetnih 87 medalj, od tega 34 zlatih, 25 srebrnih in 28 bronastih.

Med njimi so kar 4 zlate medalje s svetovnega prvenstva v Subotici v Srbiji (posamezno): Ester Horn, Swen Horn, Michel Horn in trener, Franjo Horn.

Ter 7 medalj z evropskega pokala v Poreču na Hrvaškem:

a) Kata posamezno:

2.mesto – Matic Tessari, OPP

2.mesto – Michel Horn, mladinci

3.mesto – Ester Horn, ml. deklice open

3.mesto – Ema Krašna, ml. deklice (8,7,6 kyu)

3.mesto – Michel Horn, kadeti

b) Ekipno

2.mesto – TIM 1 – Mlajše deklice; Ema Krašna, Ester Horn, Aleksandra Dimovska

3.mesto – TIM 3 – Mlajše deklice; Ana Malerič, Neja Žabčič Grabrijan, Jerca Tessari

Tekmovalne športne uspehe kluba, njegovega delovanja in širjenja pozitivnega duha v naši sredini, obenem dopolnjujejo še veselje otrok in njihovih staršev ob uspehih, ki niso samo medalje okrog vratu. Ti uspehi in dosežki članov kluba so samostojnost, samodisciplina, spoštovanje, red in disciplina, tovarištvo ter medsebojna pomoč. Klub poleg športa uči tudi vse prej naštete vrline, ki našim otrokom v teh dinamičnih časih, ko starši lovimo vsako sekundo, da bi bili s svojimi otroci in jih naučili življenja, še kako veliko pomenijo.

About Author