KONTAKT

  • KARATE KLUB ČRNOMELJ

O KLUBU

O KLUBU

V našem klubu ima vsakdo možnost spoznati KARATE kot:

  • borilni šport (zvrst, ki jo poučujemo je SHOTOKAN),
  • način rekreacije,
  • najmlajši pa lahko razvijajo svoje motorično znanje, koncentracijo in disciplino.

Gojimo tako imenovani športni karate, kjer obstaja možnost primerjati osvojeno znanje s svojimi sovrstniki na raznih domačih in tujih tekmovanjih, ki se jih udeležujemo. Klub ima odlično organizirano vodstvo in odličen kader, ki posamezniku omogoča najboljši razvoj. To potrjujejo tudi številni mednarodni uspehi naših tekmovalcev. Vadba je namenjena tako ženskemu kot moškemu spolu v vseh starostnih obdobjih, že od 5. leta dalje.

ZAKAJ KARATE?
Mnogi starši ob besedi karate najprej pomislijo na pretepanje.
Karate ni zgolj borilna veščina, je tudi pot rasti vsakega posameznika, oblikovanje osebnosti in spoznavanje sebe.
Je torej krepitev telesa, uma in duha.

Otroci med vadbo pridobijo veliko stvari:
Otroci se naučijo kontrolirati svoje telesne gibe in jih usklajevati. Karate ima velik terapevtski učinek pri otrocih s slabšo koordinacijo. Ker pri vadbi karateja sodeluje celo telo, je telesni razvoj otroka skladen. Poleg tega pa je pri tem športu zelo malo poškodb.

Pri treningu karateja je poseben poudarek namenjen razvoju koncentracije, ki je eden od ključnih dejavnikov učinkovitega učenja.
Pravilno dihanje nam pomaga pravilno odreagirati v stresnih situacijah. Z njegovo pomočjo premagujemo tremo v šoli in raztresenost.

Otroci se pri karateju učijo delovnih navad. Karate je za razliko od drugih športov nemogoče obvladati brez vztrajne in natančne vadbe. Talent ni dovolj. Otrok skozi napredovanje osvaja različne barve pasov in se uči odgovornosti za svoj napredek.

Včasih je starše strah, da bi otrok postal zaradi treninga karateja preveč agresiven. Agresivnost je najpogosteje posledica občutkov nemoči in strahu v socialnih situacijah, ki jih posameznik poskuša nadomestiti s povečano agresivnostjo. S povečevanjem občutka notranje moči, ki je posledica pravilnega karate treninga, odpade glavni razlog za dokazovanje moči navzven. Posledica je manjša agresivnost, do drugih.

Zaradi specifičnih zahtev treninga in tekmovanja, je pri karateju nemogoče zlorabljati droge ali poživila. Karate je šport, ki zahteva popoln nadzor nad izražanjem čustev. V trenutku se je potrebno odzvati na napad in se nato zaustaviti, saj se pri karateju ne smeš nikoli agresivno dotakniti partnerja. To je prednost pred ostalimi športi, kjer je za boljše rezultate moč uživati nedovoljena poživila ali droge.

TRENER KLUBA
Profesionalni trener kluba je Franjo Horn, črni pas 5. dan. S karatejem se ukvarja že 40 let in ima ogromno tako trenerskih kot tekmovalnih izkušenj. Spada v sam vrh bivšega jugoslovanskega karateja, v zadnjih 10 letih tekmovalne kariere, pa je osvojil najvišja mesta na vseh največjih tekmovanjih in sicer v vseh največjih svetovnih karate zvezah. Evropski prvak v WKC in WUKO, svetovni podprvak WKC, WUKO, WUKF, Balkanski prvak v WKF, lani in letos državni prvak Slovenije in Hrvaške v WKF, dve medalji s Svetovnih iger mojstrov v Lignanu 2011 v WKF (veteranske olimpijske igre) bron v katah, srebro v športnih borbah…Prav ti podatki ga uvrščajo v sam vrh svetovnega karateja, saj je trenutno najboljši veteranski tekmovalec na svetu.

Je potrpežljiv, delaven in resen, strokovno podkovan in ambiciozen človek, ki ga otroci hitro vzljubijo, saj si za vsakega posebej vzame dovolj časa in volje.

Karate klub Krka
Tribuče 70
8340 Črnomelj
Karate klub Novo mesto
Velike Brusnice 101
8321 Brusnice
Gsm: 070 760 337
Gsm: 070 890 511
e-pošta: karatekrka.nm@gmail.com
e-pošta: karolinahorn8@gmail.com

About Author