KONTAKT

  • KARATE KLUB ČRNOMELJ

TRENER KLUBA: FRANJO HORN, 8. DAN

Treninge v klubu vodi profesionalni trener in inštruktor karateja Franjo Horn, črni pas 8. DAN. Skrbi, da klub deluje uspešno, profesionalno in s ciljem, da čim več mladih popeljemo v svet športa. Za seboj ima že 45 let izkušenj tako tekmovalnih kot trenerskih. Je zelo delaven in resen, potrpežljiv, strokovno podkovan in ambiciozen človek, ki ga otroci hitro vzljubijo, saj si za vsakega posebej vzame dovolj časa in volje. Rojen 10.10.1965, odraščal v Petrinji na Hrvaškem, kjer je pri 9 letih začel trenirati karate.

Zelo hitro se je pokazal njegov izjemen talent, predvsem pa vztrajnost, delavnost, disciplina in trud, ki so ga že po nekaj letih pripeljali v sam vrh hrvaškega in takratnega jugoslovanskega karateja, ki je v tistih časih sodil med najmočnejšega v Evropi in veljal za enega najboljših na svetu. V svoji tekmovalni karieri je osvojil veliko število pohvale vrednih rezultatov, v disciplini kate in kumite- športne borbe. Med drugim je bil v bivši Jugoslaviji eden redkih reprezentantov v eni kot drugi disciplini, večkrat pa je bil razglašen tudi za najperspektivnejšega karateista Jugoslavije, kasneje pa je nastopal tudi za reprezentanco Hrvaške. Do sedaj je osvojil 9 kolajn s svetovnih prvenstev ter 14 z evropskih prvenstev. Njegovi vajenci pa so osvojili kar 17 kolajn s svetovnih prvenstev ter 29 z evropskih prvenstev.


Trener kluba je vzor svojim vrstnikom in mladim že vse od mladosti. Je še vedno tekmovalno aktiven, obenem pa tudi zelo uspešen, kar dokazujejo njegovi rezultati. Sodi med najbolj uspešne tekmovalceveterane sveta, saj je v zadnjih 18 letih v vseh največjih svetovnih karate zvezah (WKC, WUKO, WUKF, IKU, WKF, UWK in HACHI-O-KAI) osvojil naslednja odličja:


 2002 – SP v Györ-u na Madžarskem, 1. mesto (HACHI-O-KAI)
 2005 – SP v Novem Sadu v Srbiji, 3. mesto (WKC)
 2006 – EP v Bratislavi na Slovaškem, 1. mesto (WKC)
 2007 – SP v Bergamu v Italiji, 2. mesto (WUKO)
 2009 – SP v Odessi v Ukrajini, 2. mesto (WUKO)
 2011 – evropske igre mojstrov v Lignanu v Italiji, 2. in 3. mesto (WKF)
 2013 – državni prvak Slovenije, državni prvak Hrvaške (WKF)
 2013 – Balkanski prvak, Kragujevac-Srbija (WKF)
 2014 – državni prvak Slovenije, državni prvak Hrvaške (WKF)
 2014 – EP v Veroni v Italiji, 2.mesto (WUKF)
 2014 – SP za klube v Trstu v Italiji, 1. mesto (IKU)
 2015 – SP v Kopru, 1. mesto (UWK)
 2016 – državni prvak Hrvaške (WKF)
 2018 – državni prvak in podprvak Hrvaške (WKF)
 2018 – SP v Subotici v Srbiji, 1. mesto (HACHI-O-KAI)
 2019 – državni prvak in podprvak Hrvaške (WKF)
 2019 – Balkanski prvak , Čačak-Srbija, 1. mesto (WKF)

About Author