KONTAKT

  • KARATE KLUB ČRNOMELJ

11 medalj na SKDUN evropskem prvenstvu in evropskem pokalu

Na SKDUN evropskem prvenstvu in pokalu v Italiji, karateisti skupno osvojili 11 medalj

Od petka, 31.3.2023 do danes, 2.4.2023 je v Lignanu Sabbiadoru v Italiji potekalo 12 SKDUN evropsko prvenstvo in evropski pokal v Shotokan karateju, ki se ga je udeležilo 1138 tekmovalcev iz 21 evropskih držav, med njimi tudi 24 članov Karate kluba Novo mesto. 

Na evropskem prvenstvu sta naslov evropskega podprvaka osvojila trener, Franjo Horn v katah posamezno v kategoriji veterani + 50 let ter Ema Krašna v kategoriji dekleta 12-13 let.

Na evropskem pokalu so tekmovalci osvojili 9 medalj, od tega eno zlato, tri srebrne in pet bronastih in sicer:

V katah posamezno:
Nikša Šinko, 2. mesto
Jan Petrov, 3. mesto
Diana Paveljšek, 3. mesto
Mladen Cetina, 3. mesto
Bor Jovanovič, 3. mesto
Pia Jovanovič, 3. mesto

V Katah Duo:
Duo dekleta (Alja Brdar in Tina Strojin), 1.mesto
Duo dekleta (Nadja Turk in Pia Murn), 2. mesto
Duo Fantje (Bor Jovanovič in Arslan Čandić), 2. mesto

Iskrene čestitke vsem dobitnikom medalj ter hkrati tudi vsem ostalim tekmovalcem, ki so opravili odlične nastope in sicer: Vita Cetina, Mina Zulič, Vid Gavrič, Lorena Horn, Adla Kusturica, Ester Horn, Mihael Rukše, Emil Kusturica, Hamza Draganović in Karolina Horn.

Za nami so trije, izjemno naporni tekmovalni dnevi. Konkurenca je bila izjemno močna in številčna, primerna za tako veliko in zahtevno tekmovanje. Da smo bili kljub temu odlično pripravljeni dokazujejo rezultati, saj so le-ti za naš klub prav neverjetni. Ponosni smo, da smo del teh zgodb in veselimo se tistih, ki jih bomo napisali v prihodnosti. Za podporo pri sodelovanju na tem tekmovanju se zahvaljujemo staršem članov, za delovanje kluba v Novem mestu pa Mestni občini Novo mesto. 

Tajništvo: K.H.

About Author